آیا ورزش‌ در دوران قاعدگی ضرر دارد؟_665a4c7d273a6.jpeg

آیا ورزش‌ در دوران قاعدگی ضرر دارد؟

خیلی از افراد معتقدند که به طور کلی ورزش در پریودی خوب نیست و در دوران قاعدگی‌شان، تمرین را کنار می‌گذارند. از طرفی، با وجود شرایط روحی و جسمی در دوران قاعدگی، زنان زیادی ترجیح می‌دهند به باشگاه نروند و با کیسه آب گرم در تخت‌خواب دراز بکشند.

بسیاری از افراد تصور می‌کنند که ورزش‌کردن در دوران قاعدگی، آن‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو خواهد کرد. پس تا انتها با فیتامین همراه باشید تا اطلاعات لازم و کافی را در مورد ورزش در پریودی به شما بدهیم.

مزایای ورزش در دوران قاعدگی

ورزش همیشه برای بدن شما مفید است، به خصوص وقتی که در دوران قاعدگی هستید. اگر تا به‌حال ورزش در پریودی را تجربه کرده باشید، حتما متوجه شده‌اید که چقدر برای دردها و ناراحتی‌های‌تان مفید بوده‌است. اما آیا این موضوع، دلیل علمی دارد و دلیلش چیست؟

دوره پریودی یک دوره پیچیده از نظر هورمونی است. هر دو هورمون پروژسترون و استروژن در تمام طول دوره چرخه قاعدگی در پایین‌ترین حد خود هستند، که می‌تواند باعث شود شما احساس خستگی کنید و انرژی کمتری داشته باشید. اما با این حال، ورزش در پریودی، انرژی و احساس شما را بهتر می‌کند! به جای اینکه تمام فعالیت‌های جسمی و ورزش در دوران قاعدگی را متوقف کنید، از این زمان به عنوان فرصتی برای برخی تمرینات جدید استفاده کنید. در ادامه فیتامین پنج فایده ورزش در پریودی را بیان می‌کنیم.

۱. کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی یا همان پی‌ام‌اس

اگر در روزهای منتهی به قاعدگی دچار خستگی و نوسانات خلقی می‌شوید، ورزش هوازی منظم می‌تواند این علائم را کاهش دهد. با تمرین کردن اندورفین را به طور طبیعی در بدن خود بالا می‌برید در نتیجه خلق و خوی شما بهتر می‌شود و خودتان پرانرژی‌تر و سرحال‌تر خواهید شد.

۲. مبارزه با پریودهای دردناک

تقریبا همه بانوان روزهای اول قاعدگی سردرد، کمر درد، گرفتگی عضلانی و دل درد دارند؛ اما تمرین و ورزش در پریودی تا حد خیلی زیادی این مسائل را برای‌تان آسان می‌کند. اگر شما پریودهای دردناک را تجربه می‌کنید به خوبی می‌دانید که این زمان از ماه چقدر ناراحت‌کننده است. خبر خوب این است که ورزش‌های ساده‌ای حتی مانند پیاده روی سبک به کاهش این علائم کمک خواهد کرد.

۳. بهبود گردش خون

آیا ورزش در پریودی به گرفتگی عضلات کمک می کند؟ بله؛ اندورفین‌هایی که در طول تمرین ترشح می‌شوند، نوعی مسکن هستند و درد را کاهش می‌دهند. حرکت کردن باعث می‌شود تا گردش خون در بدن بهتر جریان یابد و در نتیجه دردهای قاعدگی کمتر شوند.

۴. تنظیم پریودهای نامنظم

اگر دوره‌های قاعدگی شما نامنظم است، فعالیت بدنی می‌تواند به تنظیم چرخه قاعدگی شما کمک کند. یک رژیم غذایی سالم را با فعالیت‌های بدنی ملایم همراه کنید تا ببینید چطور قاعدگی شما منظم و آسان می‌شود.

ورزش کردن شدت خونریزی را کمتر خواهد کرد؟

قطعا در روزهای اول که خونریزی‌تان بیشتر است، چندان تمایلی به شرکت در کلاس TRX نخواهید داشت؛ اما اگر قبلاً هم ورزش می‌کردید و بدن‌تان آمادگی انجام تمرینات سنگین را دارد، بدون شک همان روزهای ابتدایی نیز می‌توانید به سراغ ورزش بروید.

انجام ورزش منظم و با سطح متوسط می‌تواند خونریزی قاعدگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. از نظر پزشکی، زمانی که چربی بدن کاهش یابد، استروژن نیز کاهش خواهد یافت.

در اصل این استروژن است که باعث تحریک رشد پوشش رحمی خواهد شد. یعنی ابتدا، انجام ورزش منظم و پیروی از رژیم غذایی مناسب باعث کاهش میزان چربی بدن شده و در نتیجه کم‌ بودن میزان چربی باعث پایین آمدنِ سطح استروژن می‌شود؛ در نهایت، خونریزی شما در قاعدگی کمتر خواهد بود.

کاهش شدت خونریزی با ورزش

این مطالبی که گفته شد همه به این معناست که نباید از ورزش کردن، توقع معجزه لحظه‌ای داشته باشید؛ این انجام ورزش منظم است که موجب کاهش دردهای قاعدگی خواهد شد.

آیا ورزش در پریودی به کاهش بعضی از علائم کمک می‌کند؟

افرادی که ورزش منظم انجام نمی‌دهند، دیگر با ورزش کردن در دوره عادت ماهیانه نمی‌توانند خونریزی را کمتر کنند، ولی می‌توانند از مزایای دیگر آن بهره‌مند شوند. یکی از مزایای دیگر ورزش در دوران قاعدگی، خلاص‌شدن از نفخ معده است. بسیاری از دردهای شما در دوران قاعدگی به علت نفخ بوده که با ورزش‌کردن برطرف خواهد شد.

سطح تناسب اندام در میزان علائم عادت ماهیانه نیز بی‌تأثیر نیست، طبق مطالعات صورت گرفته هرچقدر تناسب اندام فرد بیشتر باشد، دردی که تجربه می‌کند نیز کمتر خواهد بود. نتیجه این تحقیق که در مجله علوم پزشکی و بیولوژیکی نیز منتشر شد، نشان داد که اگر بانویی حداقل سه بار در هفته ورزش کند، به میزان کمتری دچار علائم عادت ماهیانه مانند سردرد، بدن درد و درد در سینه خواهد شد.

بهترین ورزش در قاعدگی چیست؟

پیشنهاد ما این است که ورزش موردعلاقه خود که همیشه انجام می‌دادید را در زمان پریودی هم ادامه دهید. اما اگر احساس ضعف و ناتوانی دارید، ورزش را در سطح ملایم‌تری انجام دهید. برای بسیاری از خانم‌ها، یکی دو روز اول قاعدگی ممکن است بهترین زمان برای ورزش نباشد. در این زمان احتمالا در خانه احساس راحتی بیشتری داشته باشید.

اگر چند روز اول پریودهای‌تان سخت است، می‌توانید استراحت کنید و به‌جای ورزش همیشگی‌تان یک سری تمرینات راحت را در منزل انجام دهید. اگر هم تا به حال ورزشکار نبوده‌اید، می‌توانید ورزش‌های زیر را در این زمان انجام دهید.

۱. پیاده‌روی

پیاده‌روی آسان‌ترین ورزش در پریودی است که به تجهیزات، لباس یا مکان خاصی نیاز ندارد. تا جایی که انرژی و توان دارید پیاده‌روی کنید و از هوای آزاد لذت ببرید. پیاده‌روی به کاهش درد و علائم قاعدگی کمک می‌کند.

ورزش در دوران قاعدگی

۲. ورزش سبک هوازی

در اینجا به کلمه سبک دقت کنید. قرار نیست دوچرخه سواری‌های طولانی یا دوی ماراتن شرکت کنید؛ ورزش هوازی موردعلاقه‌تان هرچه که هست (از زومبا گرفته تا شنا و دو) آن را در یک جلسه کوتاه و سبک انجام دهید.

ورزش‌های هوازی باعث افزایش ترشح اندورفین در مغز و در نتیجه ایجاد احساس شادابی و نشاط می‌شود. همچنین اندورفین سبب کاهش درد و کاهش التهاب خواهد شد. در نتیجه هرچقدر اندورفین بیشتری ترشح کنید در دوران قاعدگی، درد کمتری هم احساس خواهید کرد.

۳. تمرینات قدرتی ملایم

اگر برای تمرین قدرتی آمادگی دارید، برخی از تمرینات قدرتی ملایم را امتحان کنید. از وزنه‌های سبک‌تر استفاده می‌کنید. در این زمان از بلند کردن وزنه‌های سنگین خودداری کنید.

۴. تمرینات کششی و تمرکزی ملایم

یوگا، پیلاتس سبک و حرکات کششی برای آزاد کردن عضلات گرفته و کاهش درد عالی است. تای‌چی هم برای کاهش تنش و استرس مفید است.

ورزش‌هایی که باید در دوران قاعدگی از آن‌ها اجتناب کنید!

قانون اصلی این است که ورزش در پریودی نباید فشار زیادی بر بدن وارد کند، باعث درد شود یا در روند طبیعی چرخه شما اختلال ایجاد کند. با اینکه ورزش در دوران قاعدگی می‌تواند مفید باشد، اما موارد خاصی وجود دارد که باید از آنها در این دوران اجتناب کنید، از جمله موارد زیر:

  • ورزش‌های شدید یا طولانی مدت: این نوع ورزش در پریودی ممکن است، برای بدن مفید نباشد! به طور مثال یک جلسه بدنسازی سنگین یا یک ساعت بازی پرفشار فوتبال ضربان قلب و فشار خون را بالا می‌برند و ممکن است خونریزی را شدیدتر کنند.
  • ورزش‌هایی که به کمر یا شکم فشار وارد می‌کنند: این ورزش‌ها در دروان قاعدگی، ممکن است درد و خونریزی را بیشتر کنند؛ مثل شنا یا بدنسازی سنگین.
  • نکته: اگر به طور غیرعادی احساس خستگی، حالت تهوع، افزایش درد یا ناراحتی می‌کنید، ورزش در پریودی را متوقف و استراحت کنید. به بدن خود گوش دهید!
بدنسازی در پریودی

ورزش بدنسازی در دوران قاعدگی | تاثیر بدنسازی و ورزش‌های سنگین در دوران قاعدگی

هیچ دلیل علمی تا به حال برای قطع تمرینات بدنسازی و ورزش در پریودی وجود نداشته است. شما به عنوان یک بانوی بدنساز می‌توانید در زمان عادت ماهانه هم از وزنه زدن لذت ببرید؛ تنها نکته‌ای که وجود دارد گوش دادن به بدن است. اگر انرژی کافی برای تمرین ندارید یا حس می‌کنید تمرین برای‌تان پرفشار است، از شدت آن کم کنید. حتی اگر به استراحت نیاز دارید، می‌توانید یک یا دو جلسه تمرین را قطع کنید.

برای زنان بدنساز، ورزش بدنسازی مثل یک دوست همیشگی است که به تقویت عضلات شکم و کمر کمک می‌کند و می‌تواند دردهای قاعدگی را مدیریت کند. همچنین بدنسازی و ورزش در پریودی با بهبود خواب و وضعیت روحی، شما را سرحال‌تر و شاداب‌تر خواهد کرد.

سخن پایانی

انجام ورزش در پریودی نه تنها هیچ ضرری ندارد، بلکه باعث بهبود روحیه و کاهش دردهای ناشی از قاعدگی می‌شود. برای ورزش در دوران قاعدگی باید حواس‌تان به مواردی که در این مطلب گفتیم، باشد.

منبع: fitnessmagazine – flo.health –healthline

برچسب‌ها: بدون برچسب

دیدگاه شما چیست؟

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند *